Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мотор: 4,4 л.
    Скоростна кутия: 2,1 л.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• 4.4? Охаа благодаря

Comment

• Колеги въпросче : Когато тръгна с много газ на 1ва и превключа в 4к + обороти втора влиза страшно трудно ? Но само и единствено при това условие ..

иначе нямам никакви проблеми ? Синхронизатори ?
        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Пробвай с смяна на маслото в скоростите ако не си го сменял.
          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
            Пробвай с смяна на маслото в скоростите ако не си го сменял.
            Какво е препоръчителното масло за скоростите?
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
            DUCATI Monster
            Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Тутела. 2 литра ще ти стигнат.

http://testfl.onion.it/iframe_main_c...d_categoria=10
              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:38.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Мерси! Мисля профилактично да го сменя, че надали досега някога е сменявано.
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                DUCATI Monster
                Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Мисля 2,1-2,2 събира ама понеже не може се източи всичкото 2 литра стигат.Имаше някакъв модел със 6 степенна дето събира 3,2 май на GTA беше, не съм сигурен.

Comment

• Два литра са перфектно количество.Тутелата е чук. Става и друго масло но да е от същия клас.При мен 4-та я напъвах с зор да влезе и излрзе но не хъркаше и некви такива.След смяната заспа.Да не говорим че старото масло изтече като вода(буквално) и маисторчето се изкъпа с маслото.
                    Last edited by juliano155; d.m.y г., 22:59.
                    Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Ако има масло във кутията не го сменявайте....няма да се оправи трудното влизане на 2 при високи обороти.
                      Проблема е обикновенно във пластмасовият механизъм на скоростният лост.Проверете за пукнатини и заминали фтулки...
                      Почти на всички скоростни влиза трудно 2 при високи обороти(говоря за 156 бензин),но мисля,че и на другите кутии го има този проблем...
                      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

• Верно е, ма не съм гледал на колко оборота, обаче при солидно засилване на първа.

Comment

• странен проблем е това .. а маслото в скоростната ми кутия само от горната пропка дето е под акумулатора ли може да се налива или ?
                          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Добър ден! Искам да попитам някой ползвал ли е спрей против гъбички и мухал в с-та и дали има ефект....явно от честото ползване на климатика в жегите са се натрупали нежелани гости...
                            БЛАГОДАРЯ

Comment

• Значи аз правя преди лято и преди зима профилактика на системата (въздуховодите и радиаторната пита в купето).

Ползвал съм 2-3 различни видове спрейчета от тези с дълго маркуче и дюзичка накрая(всичките вършат добра работа и съм бил доволен). А и веднъж се излъгах да купя от тия, където ги слагаш в краката на пътника и те пръскат сами...(голяма преебавка).

Целта е без климатичен филтър да набуташ маркучлето максимално близо до питата в купето и да пръскаш обилно. Аз ползвам 1 спрейче само за нея и второ за всички въздуховоди.

Докато пръскам в/у питата пускам вентилатора да духа във всички посоки (прозорци/централно/крака) и на затворена клапа за външния въздух...
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                Значи аз правя преди лято и преди зима профилактика на системата (въздуховодите и радиаторната пита в купето).

Ползвал съм 2-3 различни видове спрейчета от тези с дълго маркуче и дюзичка накрая(всичките вършат добра работа и съм бил доволен). А и веднъж се излъгах да купя от тия, където ги слагаш в краката на пътника и те пръскат сами...(голяма преебавка).

Целта е без климатичен филтър да набуташ маркучлето максимално близо до питата в купето и да пръскаш обилно. Аз ползвам 1 спрейче само за нея и второ за всички въздуховоди.

Докато пръскам в/у питата пускам вентилатора да духа във всички посоки (прозорци/централно/крака) и на затворена клапа за външния въздух...
                                А....за гъбички използувай ламизил, бе моето момче...))....http://apteka.framar.bg/12000503/%D0...5-%D0%B3%D1%80
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X